15 Kasım 2012 Perşembe
Kainattaki Eserlerin Sahibi
Kamera, bilgisayar ve cep telefonu gibi kompleks nesneler, ilim ve kudret sahibi olan şuurlu insanların keşfi olduğu gibi bunlardan daha kompleks ve mükemmel olan insanın “göz kamerası”^, “beyin bilgisayarı”^^ ve “kulak telefonu” da çok yüksek seviyede ilim, hikmet ve kudret sahibi birinin icadı olmalıdır. İnsan, aklıyla bu gerçeği bir derece anlayabildiği gibi kainattaki eserlerin sahibi, göndermiş olduğu Kur’an kılavuzuyla da bize Müesebbib-ül Esbab’ın (bütün sebepleri meydana getirenin)kim olduğunu haber verir:
“De ki: Size gökten ve yerden kim rızk veriyor? Ya da kulaklara ve gözlere kim mâlik (ve hâkim) bulunuyor?” (Yunus Suresi,10:31.)
“De ki: Ne dersiniz; eğer Allah kulaklarınızı sağır, gözlerinizi kör eder, kalplerinizi de mühürlerse bunları size Allah’tan başka hangi ilah geri verebilir? Bak, delilleri nasıl açıklıyoruz.” (En’am Suresi, 6:46)
^: Gözün retine hücreleri bir saniyede her biri bir milyon noktadan oluşan on resim çekiyor. Bir ışık fotonu retinaya çarpınca meydana gelen kimyasal reaksiyon sonunda yüz bin iletişim molekülü oluşuyor. Retinanın yaptığını yapmak için, görsel robot programının saniyede bir milyar bilgisayar komutunu aynı anda işlemesi gerekir.” (Roy Abraham Warghese, The Wonder of the World, Tyr Publishing, s 414)
^^: Bilim adamlarına göre, yüz milyar hücrenin binlerce farklı ağlarla birbirine bağlı olarak çalıştığı insan beyni bir bilgisayara değil, binlerce bilgisayar ağına benzetilebilir.
[Furkan Aydıner, Rabbini Arayan Thomas,İstanbul 2012, Nesil Yayınları,s. 45]
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder