Mustafa Özcan, Yeni Akit’teki yazısında Bediüzzaman’ın Batı medeniyetinin insanlığı saadete götürmekten uzak olduğunu söylediğini ifade etti.

ABD’de Yahudi çevrelerin Müslümanlar Masumiyeti filmi üzerinden dünyayı iki kutba ayırmak istediklerine dikkat çeken Özcan, “İslam ve ötekiler. Bazen de dünya Batı ve ötekiler arasında ayrıştırılıyor ve ‘rest of the west’ deniliyor” dedi.



11 Eylül sonrasında Batı’nın hastalıklarının depreştiğini ve nüksettiğini belirten Özcan, “Berlusconi, 11 Eylül akabinde Batı medeniyetinin İslam medeniyetinden üstün olduğunu söyleyivermiştir. Bu Müslümanları barbar olarak nitelendirmenin başka ifadesidir. Müslümanların Masumiyeti filmiyle Müslümanlar saldırıya ve aşağılanmaya maruz kalmasına rağmen yine de barbar olarak nitelendirilmek istenmişlerdir. İşin tuhaf yanı budur. Bernard Lewis, Müslüman Öfkenin Kökeni yazısıyla birlikte medeniyetler çatışması çığırını tetiklemiştir. Huntington onun çığırından gitmiştir. Şimdi fanatik Kıptileri de peşine takmıştır” şeklinde yazdı.
Yahudilerin-Hıristiyanların savunduğu medeniyetin Akif’in deyimiyle mimsiz medeniyet olduğunu vurgulayan Özcan, yazısını şöyle sürdürdü:
“Bediüzzaman da Batı medeniyetinin insanlığı saadete götürmekten uzak olduğunu ve serveti belirli ellere yığdığını ve inhisarcılık yaptığını ifade etmiştir. Hubbu inhisar ise enaniyet kaynaklıdır. Bediüzzaman bu hususta şu hükmü verir: “Çünkü, Kur’an-ı Kerim’in esas aldığı medeniyette, insanlığın tümünü veya hiç olmazsa büyük ekseriyetini saadete ulaştırması esastır. Oysa, Avrupa’da durum bunun aksidir ve dolayısıyla kabul edilmesi, benimsenmesi, örnek alınması, insanlığın kurtuluşunun reçetesi olarak sunulması mümkün değildir.”

“Peygamberimiz ‘ben son peygamberim bunu iftihar makamında söylemiyorum’ dediği gibi biz de nefsi makamda değil ama hakikat makamında İslam medeniyetinin diğerlerinden üstün olduğunu söylüyoruz. Bunu söylemekten hiç gocunmayız da. El İslam (el hakku) yalu veya yula aleyh. İslam üstündür kimse ona galebe çalamaz. Lakin biz hadimleri olarak Nureddin Zengi (Şehid) gibi de deriz: Allahım kulun Nureddin’i mağlup et ama İslam’ı muzaffer ve payidar kıl.

Mustafa ÖZCAN